5 bones raons per menjar carn

Els objectius nutricionals per a la nostra població, elaborats per acreditats organismes tant nacionals com internacionals, insisteixen en el manteniment  d’un pes desitjable, l’augment de l’aportació alimentària de micronutrients i la preservació de l’elevada aportació d’àcids grassos monoinsaturats (15-20% de l’energia total ) característics de la nostra dieta mediterrània.

 

Aquests objectius es tradueixen en representacions gràfiques com la coneguda piràmide alimentària que aconsellen, respecte a la carn i els seus derivats, moderació en el seu consum, que s’ha d’alternar amb el de peix i ous i ha de representar en el seu conjunt, dues racions diàries, entenent com a ració, un ou, 100 g de carn o 150 g de peix.

La insistència en la moderació respecte al consum de carn i derivats es deu principalment a la seva densitat energètica i l’important contingut en greix saturat i colesterol, nutrients que s’han de controlar per la seva demostrada implicació en el procés aterogènic.

D’altra banda, aquest grup d’aliments constitueix una font excel·lent de minerals biodisponibles, de vitamines del grup B i d’aminoàcids essencials, pel que no s’han de desaconsellar, tot al contrari, ja que tenen especial importància en  etapes de la vida en què les necessitats d’aquests elements s’incrementen, com ara l’adolescència, l’embaràs, la lactància i la tercera edat.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, coneixent les propietats nutricionals dels seus productes i també la importància que comporta menjar-los de forma adequada, té la inquietud de informar els seus clients, de forma honesta,  sobre les característiques de la carn i els seus derivats i il·lustrar sobre quina és la manera més saludable de consumir-los.

En aquest primer missatge de la nostra campanya es vol incidir sobre les cinc principals raons nutricionals i de salut, per les quals és recomanable menjar carn. En missatges posteriors s’anirà aprofundint en aquesta línia d’informació.

© 2018 La Veritat a Ta Taula